Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep’te sertifikalı tohum üretimine başlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ilçelerde verim ve kalite bakımından önem arz eden ürün çeşitlerinin tohumlarının üretimi için 'Sözleşmeli Sertifikalı Tohumluk Yetiştirme ve Üretim Projesi' ni Araban'da başlattı. Proje kapsamında ilçede üretime elverişli buğdayın sertifikalı tohumunu elde etmek amacıyla orijinal tohum ekimi yapılması için 8 çiftçi ile protokol imzalandı.

PTT’den Öğretmenler Günü’ne özel indirim sürprizi

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırladığı kampanya ile kargo taşımacılığında tüm Öğretmenlerin yüzünü güldürecek.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,1840 liradan, euro ise 9,6900 liradan güne başladı.

Döviz kurları haftaya düşüşle başladı

ABD seçimleriyle birlikte hızla yükselişe geçen döviz kurları hafta açılışı ile inişe geçti. Dolar 8,54'ten 8,02'ye kadar düştü. Aynı şekilde euro da 10,17'den 9,48 seviyesine kadar düşüş gösterdi.

Gaziantep’te doğal yaşam pazarına ilgi artıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin iş birliğinde kurulan Doğal Yaşam Pazarı, vatandaş tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Şahinbey İlçesi'ne bağlı Kavaklık Mahallesi Hayri Tütüncüler Parkı'nda bulunan pazarda, ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla satış yapan kadınların el işlemeleri ve köylerde yetiştirilen organik ürünler görücüye çıkıyor.

40 bin nüfuslu ilçede 600 galerici bulunuyor

Türkiye'nin otomobil piyasasının kalbi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde atıyor. Güneydoğu'nun ikinci el araçlarının toplandığı 40 bin nüfuslu ilçede 600'e yakın araç galerisi bulunuyor. Türkiye'nin dört bir tarafından bu bölgeye gelenler, aradıkları özellikteki araçları satın alıyor.

Mesai arkadaşlarının sesini kaydetmek kovulma sebebi

Çalıştığı özel bir şirkette mesai arkadaşlarının, özel görüşme ve konuşmalarını, kendi cep telefonu ile gizlice kayıt ettiği öne sürülen işçi, kapı önüne konuldu. Mahkemenin kapısını çalan işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; cep telefonu ile iş arkadaşlarının özel görüşme ve konuşmalarını kayıt altına aldığı gerekçesiyle işten çıkartılan işçiye tazminat ödenmemesi gerektiğine hükmetti.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,4320 liradan, euro ise 10,0360 liradan haftaya başladı.

Motorine zam

Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere 10 kuruş zam geldi.

Son hasat biberler güneşe bırakılıyor

Gaziantep'te bu dönemlerde tarlarda kalan son biberlerin hasadı yapılarak, yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşulları öncesinde son kez bez yaygılara serilerek, kurutulmaya bırakılıyor.

Gaziantep tarihi ihracat rekoruna koşuyor

Gaziantep, açıklanan Ekim ayı ihracat rakamlarına göre rekor düzeyde ihracat rakamına ulaşarak, 2020 yılını tarihi bir ihracat rekoruyla kapatma sinyali verdi. Gaziantep, Ekim ayında gerçekleştirilen 801 milyon 392 bin dolarlık ihracat ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,60 artış, bir önceki aya göre ise yüzde 5,24 artış gösterdi.

Türkiye’nin hayvan yemi Gaziantep’ten

Gaziantep'te yetişen ve ikinci kez hasadı yapılan yemler Türkiye'nin dört bir tarafındaki hayvan çiftliklerine gönderiliyor.

Dövizde artış devam ediyor

Dolar 8,0880 liradan, euro ise 9,5770 liradan güne başladı.

Gaziantep’te beyaz altın bereketi

Araban ovasında başlayan ve beyaz altın olarak tabir edilen pamuğun hasadında sona yaklaşıldı. Pamuk hasadı bu sene üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Tüketiciye sarımsak müjdesi

Pandemi sürecinde en çok tüketilen ürünler arasında yer alan ve doğal antibiyatik olarak bilinen sarımsaktan tüketiciye sevindiren haber geldi. Geçen yıl yoğun talep nedeniyle yüksek fiyata satılan sarımsağın bu yıl dikim alanı 2 kat arttırıldı

Şahinbey’den çiftçilere 4 bin ton gübre desteği

Şahinbey Belediyesi, çiftçilere 2 bin 600 ton taban gübresi ve bin 400 ton üst gübre olmak üzere toplam 4 bin ton gübre dağıtımı yaptı.

Emlakçılık sektörüne yeni düzenleme

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığınca emlakçılık faaliyetlerine yönelik Resmi Gazetede yayımlanan yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şahinbey’den çiftçilere 3 bin 430 ton buğday, arpa ve mercimek tohumu desteği

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde çiftçilere 3 bin 430 ton buğday, arpa ve mercimek tohumu dağıtımı yapıldı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 487,60 lira oldu.

Toplam 1970 haber.