Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Alparslan Group'tan çiftçilere muhteşem showroom

Türkiye'nin önde gelen tarım araçları üreticilerinden Erkunt Traktör, Alparslan Group iş birliğinde Gaziantep'te yeni bir bayi açtı.

Büyükşehir'den Deprem ve Depremin İnşaat Sektörüne Etkileri çalıştayı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Şubat depremi sonrası kentin dirençli olması amacıyla alınacak kararlar için hazırlanacak yol haritasının belirlenmesi kapsamında 'Deprem ve Depremin İnşaat Sektörüne Etkileri' konulu çalıştay düzenlendi.

Otokoç 2. el 'in Gaziantep bayisi açıldı

İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. el'in bayisi Gaziantep'te hizmete girdi. İkinci elde kurumsallaşmanın yaygınlaşmasına öncülük eden Otokoç 2. El, 2026 sonuna kadar 35 bayiye ulaşmayı hedefliyor.

GAGİAD'tan GSO'ya ziyaret

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti.

GAİB'nde 'İhracatta Sınırları Aş' eğitimini düzenlendi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bir yandan zorlu ihracat serüvenlerinde Bölge ihracatçısının yanında olmaya devam ederken bir yandan da dış ticarette nitelikli insan kaynağının artması için düzenlemiş olduğu eğitimlere her geçen gün yenilerini ekliyor.

GSO heyetinden belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretleri

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) heyeti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

Gaziantep'te istihdamı, katma değeri ve çevre sağlığını bir arada sunan proje

Gaziantep'te kırsal alanda hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelere, keçe yapımı öğretilerek hem küçükbaş hayvanlardan elde edilen yüne katma değer kazandırılıyor hem kadın çiftçilerin istihdam oranı artırılıyor hem de koyun ve keçi yünü yakımının önüne geçilerek çevreye verilen zarar engelleniyor.

Güneydoğulu Hububatçılar Venezuela heyetini GAİB'de ağırladı

Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Tern ve beraberindeki heyet, Celal Kadooğlu başkanlığındaki Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini GAİB hizmet binasında ziyaret etti. Görüşmelerde Venezuela ve Türkiye arasındaki ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yapılabilecek ortak projeler masaya yatırıldı.

Kuyumcular vatandaşları altın alırken dikkat etmeleri yönünde uyardı

Gaziantep'te düğün sezonunun açılmasıyla altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşları imitasyon ürünlere yöneltti. Kuyumcular ise vatandaşları altın alırken dikkat etmeleri yönünde uyardı.

Ünverdi, Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yılın ilk 4 ayında Gaziantep'ten geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,9 oranında artışla 3 milyar 238 milyon 454 bin dolarlık ihracat yapıldığını söyledi. Zorluklarının aşılmasında üretim ve ihracatın ülke ekonomisinin anahtarı olduğunu kaydeden Ünverdi, 'Bu sürecin baş aktörleri olan sanayicilere, ihracatçılara ve çalışanlarımıza çabalarından dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

Bayram tatili ihracatı sekteye uğrattı

Gaziantep ihracatı, 9 günlük bayram tatili nedeniyle nisan ayında yüzde 7,1 düşerek 714 milyon 251 bin dolar olarak gerçekleşti.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Rakamları değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, '9 günlük bayram tatilinden kaynaklı dış ticarette gerilemenin yaşandığı Nisan ayında Bölge ihracatımız 825,6 Milyon dolar oldu' dedi.

Enflasyon Nisan ayında yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Dolar 32,4060 liradan, euro ise 34,7830 liradan güne başladı

Dolar 32,4060 liradan, euro ise 34,7830 liradan güne başladı.

Yılın ilk buğdayı GTB'de işlem gördü

Hasat sezonunun ilk mahsul buğdayı Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) işlem gördü. Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Deveciuşağı kırsal mahallesinde hasadı yapıldıktan sonra Gaziantep'e getirilen 2024 yılının ilk ürün ekmeklik buğdayı kilogramı 10 lira 30 kuruştan alıcı buldu.

KALDER'den GSO'ya Yeşil Dönüşüm Ödülü

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri kapsamında Jüri Teşvik Ödülü aldı.

Halı Sektörü Afrika'da büyümeyi hedefliyor

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika'da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği'nin Sektörel Ticaret Heyeti, Moritanya'daki temaslarının ardından Senegal'e geçti. Senegal'in başkenti Dakar'da Senegalli halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek B2B görüşmelerini gerçekleştiren ve yerinde pazar araştırması da yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki heyet, buradaki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Gaziantepli Halıcıları Senegal Türkiye Büyükelçisi Sağman makamında ağırladı

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika ülkesi Senegal'de pazar arayışlarını sürdüren Gaziantepli halı ihracatçıları Türkiye Büyükelçiliğinde ağırlandı.

Dolar 32,4270 liradan, euro ise 34,7790 liradan haftaya başladı

Dolar 32,4270 liradan, euro ise 34,7790 liradan haftaya başladı.

Toplam 1970 haber.