Ekonomi

Ekonomi Haberleri

“Çeyrek altın yılsonunda 900 TL’yi görebilir”

Son dönemde altın fiyatlarındaki dalgalanma ile bilgiler veren Sarraf Mustafa Zağlı, altına yatırım yapan yatırımcıların panik yapmaması gerektiğini söyleyerek, 'Çeyrek altın yılsonunda 900 TL'yi görebilir' dedi.

Gaziantep Hal Fiyatları 19.03.2021

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (19 Mart 2021 Cuma)

Merkez Bankası toplam rezervleri azaldı

Merkez Bankası toplam rezervleri 12 Mart ile biten haftada 51 milyon dolar azalarak 91 milyar 612 milyon dolar oldu.

Faiz kararı sonrası dolar sert düştü

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ardından döviz kurlarında sert düşüş yaşandı.

Gaziantep Hal Fiyatları 18.03.2021

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (18 Mart 2021 Perşembe)

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (17 Mart 2021 Çarşamba)

Ayakkabıda son 20 yılın ihracat rekoru kırıldı

Bin 200 ayakkabı üreticisiyle Türkiye'nin ve dünyanın her yerine ihracat yapan Gaziantepli ayakkabı üreticileri, pandemiye rağmen son 20 yılın ihracat rekorunu kırdı.

Nakdi destek ödemelerinde son dakika gelişmesi!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 2 ay süreyle uzatıldığını açıkladı.

Normalleşmeyle beraber baklavaya talep arttı

Kontrollü normalleşmeyle beraber baklavaya olan talep yüzde 50 arttı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 7,5390 liradan, euro ise 9,02 liradan güne başladı.

Gaziantep’te belediye işçilerinin maaşına yüzde 20,6 zam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ sendikası tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediye işçilerinin maaşına yüzde 20,6 zam yapılarak, en düşük belediye işçisi maaşı 3 bin 557 TL oldu.

Gaziantep’ten tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracatı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 749 milyon 231 bin dolarlık ihracat ile Gaziantep'in en yüksek Şubat ayı ihracat değerine ulaştığını söyledi.

Doğalgaza yılın 3. zammı

BOTAŞ'ın internet sitesinde, Mart ayına ilişkin yayımlanan tarife tablosuna göre, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı 1.289 TL'ye yükseltildi

Gaziantep’te keçi sütüne rekor fiyat

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 2021 yılı çiğ keçi sütü fiyatını açıkladı. Üreticiden geçen yıl 3 TL'den alınan çiğ keçi sütünün fiyatı, bu yıl 4 lira 50 kuruşa çıkarıldı.

“Esnafa verilen destekler 1 yıl daha sürmeli”

Esnafın kademeli olarak iş yerlerini açtıktan sonra desteklerin 1 yıl daha sürmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'İşsizliğin gizli önleyicisi esnafımız kademeli olarak iş yerlerini açtığında ciro ve gelir kaybı desteği gibi destekler 1 yıl daha sürdürülmeli. Sosyal güvenlik primlerini ödemekte zorlanan esnafımız için bu primler düşürülmeli ve defter tutma hadleri ise yükseltilmeli' dedi.

Komşu illerde tescil kararı gerginliği

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 2017 yılında Gaziantep adına tescil edilen Antep Fıstık Ezmesi'nin Türk Patent Enstitüsü tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin başvurusu üzerine Kahramanmaraş adına tescil ettirilmesine tepki gösterdi.

Türkiye’nin en seçkin zincir marketleri bu ürünün peşinde

Gastronomi kenti Gaziantep'te, coğrafi işaret alan nar ekşisi doğallığı ve lezzeti ile zincir marketlerin radarına girdi.

Ticaret Bakanlığından küçük işletmeleri sevindirecek haber

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de organize ve geleneksel perakendeciliğin dengeli şekilde büyüme ve gelişmesinin sağlanması amacıyla alışveriş merkezleri (AVM) ile zincir marketlerin açılış ve faaliyete geçişinde gerekli kriterlerin belirlenmesine yönelik bir kanun taslağı hazırladı.

İşsizlik rakamları açıklandı!

-İşsiz sayısı, 2020 yılı Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 303 bin kişi azalarak 4 milyon 5 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,4 puanlık azalış ile yüzde 12,9 seviyesinde gerçekleşti.

Toplam 1989 haber.