Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İpekyolu Kalkınma Ajansı, Barak Ovası’na hayat verecek

İpekyolu Kalkınma Ajansı, Fırat Nehri kıyısındaki Barak Ovası'na hayat verecek. Bölgeye kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile ovanın ihtiyaç duyduğu suya erişim kolaylaşacak, GES sayesinde ucuz elektriğe kavuşacak bin çiftçi sulama yapabilecek.

Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti

Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

OSB Başkanı Şimşek’ten ISO 500’de yer alan firmalara kutlama

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, ISO 500 listesine giren Gaziantepli 29 firmayla ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı

İSO tarafından yapılan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020' araştırma sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre TÜPRAŞ, üretimden satışlara göre 58,6 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu.

2021 Nefes Kredisi uygulamasının detayları netleşti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, korona virüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla düzenlenen '2021 Nefes Kredisi'nin, 10 bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran'da uygulamaya alınacağını duyurdu.

Gaziantep Hal Fiyatları 24.05.2021

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (24 Mayıs 2021)

Ticaret Bakanlığı’ndan, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik hibe açıklaması

Ticaret Bakanlığı, esnaf ve sanatkrlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik hibe desteği başvuruları hakkındaki detayları açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, destek başvuruları 25 Mayıs Salı günü başlayacak ve 23 Haziran Çarşamba günü saat 23.59'a kadar devam edecek.

Gazintep’in Nizip Caddesi ayakkabı terlik üretiminde Çin’e kafa tutuyor

Gaziantep'te ayakkabı ve terlik sektörünün kalbinin attığı yer olan Nizip Caddesi günlük 2 milyon çift üretimi ve 45 ülkeye ihracatıyla dünya piyasasında Çinli firmaların en büyük rakibi olarak yer alıyor. Yılda 200 milyon dolarlık ihracat yapan caddedeki ayakkabı ve terlik üreticilerinin yeni hedefi ise ihracatı 500 milyon dolara çıkarmak.

İstihdam endeksi yıllık yüzde 6 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6 arttı.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin desteklenmesine ilişkin karar Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kurulan şirket sayısı 3 kat arttı

Nisan ayında kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 204,5 artış oldu.

Düşük faizli kredi desteğinin detayları belli oldu!

İşletmeler ilave olarak istihdam ettikleri kişiler için ödeyecekleri sigorta primlerini, kamu bankalarından kullanacakları kredilerde faizden düşebilecekler.

Esnafa hibe desteği kararı Resmi Gazete'de

Pandemiden etkilenen esnafa yönelik destek kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,3890 liradan, euro ise 10,2670 liradan güne başladı.

Tam kapanmada telefona sarıldık

Turkcell, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinde iletişim rakamlarını paylaştı. Buna göre şirketin aboneleri bu süre içerisinde toplamda 8 milyar 934 milyon 901 bin 167 dakika konuştu.

Gaziantep Hal Fiyatları 18.05.2021

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (18 Mayıs 2021 Salı)

Bina sayısı yüzde 131,8 arttı

Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2021 yılının ilk üç ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 131,8 arttı.

İkinci el oto alım satım piyasası durgunluğunu koruyor

Kademeli normalleşme sürecinin ilk gününde ikinci el oto piyasası durgunluğunu koruyor. Galericiler talebin olmadığını ancak, önümüzde ki ilk 20 günün piyasanın ne yönde olacağı konusunda belirleyici olacağını söylüyor.

Gaziantep Hal Fiyatları 17.05.2021

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (17 Mayıs 2021 Pazartesi)

Toplam 1989 haber.