Rumi Dreams, Gazi şehirlilerden yoğun ilgi görüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde sanatseverler ile buluşan Refik Anadol'un 'Rumi Dreams' sergisini açıldığı günden itibaren yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverler ile buluşan Refik Anadol’un “Rumi Dreams” sergisini açıldığı günden itibaren yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti.

Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezinde gösterimde olan sergiye Gazi Şehirliler yoğun ilgi gösterdi. Sergi, Mevlâna Arşivleri’nden oluşan geniş bir veri kümesini canlandıran yapay zekâ tabanlı bir ışık ve hareket gösterisi olarak sunuluyor. 19 farklı dilde Mesnevi nüshaları, 180 binden fazla tekke resimleri, eski kitap sayfaları, belgeler ile tasavvuf müziği ve icra kayıtlarını işleyen Anadol ve ekibi Mevlana’nın dünya görüşünün simgesi olan disiplinler arası veri setini makine öğrenme algoritmalarıyla işliyor.

Sergiyi izlemek için öğrencileriyle birlikte geldiklerini söyleyen Fen Bilgisi Öğretmeni Elif Kılıç, “Şu an buraya 7. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte geldik. Öğrencilerimiz sergiyi çok beğendi. Çok ilgi gösterdiler zaten biz bu konuları okulda yeni işlediğimiz için şu an baya bir rağbet gördü ve aslında doğal ortamda yaşayarak öğrenme fırsatı buldular” dedi.

Sergiyi ziyaret etmelerini tüm Gazianteplilere tavsiye ettiğini belirten Baran Akkılıç ise ailesiyle birlikte sergiyi gezdiğini belirterek, “Sergi beklediğimden daha iyi. Daha öncede birkaç denememiz oldu dijital adı altında. Dünya zaten dijital yönde ilerliyor. Bu tür sergilerin daha çok olacağını düşünüyorum. Bizim kültürümüzden olması daha iyi oluyor bizim için. Öğrencilerime ve Gazianteplilere bu sergiyi görmelerini tavsiye ederim. Böyle bir serginin ayağımıza kadar gelmesinde katkısı olan Büyükşehir belediyesine teşekkür ederim” diye konuştu.

Sergi 31 Ocak tarihine kadar sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN