Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgaha indi

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hurma çeşitleri Gaziantep'te Hancıbey Gıda'da tezgahta yerini aldı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep’te Ramazan’a sayılı günler kala hurma çeşitleri tezgahta yerini aldı. 8 çeşit hurmanın yer aldığı tezgahlarda fiyatlar 250 liradan başlarken işletme sahibi Mehmet Polat, Ramazan ayına kadar satışlarda yoğunluk yaşanmasını beklediklerini söyledi.

8 farklı hurma çeşidi tezgahta yerini aldı

Kudüs, İran ve Medine hurmaları başta olmak üzere 8 farklı hurma sattıklarını söyleyen esnaf Mehmet Polat, “Ramazan hurması insanların vazgeçilmezidir. Vatandaşların oruçlarını açmak için tercih ettikleri ilk yiyecek hurmadır. Hurmaların çeşitleri vardır. Kudüs, İran ve Medine hurması. En kaliteli hurma Kudüs hurmasıdır. Çünkü Kudüs hurması daha tatlı ve dolgun olur. Fiyatlarda geçen seneye oranla biraz artış var. Geçen yıl 190 liradan satıyorduk bu yıl 245-300 liradan satıyoruz” dedi.

“Vatandaşın yoğun olarak tercih ettiği Kudüs hurmasıdır”

Gaziantepli vatandaşların yoğun olarak Kudüs hurmasına talebinin olduğunu ifade eden Mehmet Polat, “Vatandaşın yoğun olarak tercih ettiği Kudüs hurmasıdır. Biz de yoğunluğumuzu bu hurmaya yönelttik. Kudüs hurması da kendi içinde kalite olarak ayrılıyor" şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar hurmanın kalitesini tadına bakarak anlar”

Hurmanın kalitesinin tadına bakılarak anlaşılacağını söyleyen Mehmet Polat, “Vatandaşlar hurmanın kalitesini nasıl anlar? İşin içinde olmazsa onu anlayamaz. Dışarıdan baktığında yanılabilir. Bu yüzden almadan önce mutlaka tadına bakılmalı. Tatmadan hurma alınmasına karşıyız" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN