GAÜN Afrin Eğitim Fakültesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma programı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretmenliği Bölümü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretmenliği Bölümü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Afrin Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan GAÜN Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar Çanakkale’nin sadece bir belde veya coğrafi bir isimden ibaret olmadığını, bunların çok ötesinde mesajlar içerdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Çınar konuşmasının devamında, “Çanakkale Savunması, birliğin, beraberliğin ve ümmet olma bilincinin mesajını bizlere sunmaktadır. Afrin’den, Halep’ten, İdlip’ten, Humus’tan, Bağdat’tan, Yemen’den kalkıp Çanakkale’ye gelerek burada kanlarını döken, canlarını veren şehitler bizlere bu mesajı vermektedir” dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Suriye Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak ise günün anlam ve önemine işaret eden bir konuşma yaptı. Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin birlik ve dirliğine olan katkılarını vurgulayarak, şehitlerimizi minnetle andı.

Programın devamında GAÜN Afrin Eğitim Fakültesi öğrencileri Çanakkale Zaferi’ni konu alan şiirlerden oluşan bir söylenti ve tiyatral gösteri sundu. Programın son bölümünde ise öğrencilerden oluşan koro Çanakkale türkülerini seslendirerek katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN