Ekrem İmamoğlu'nun Gaziantep mitingi için valilikten açıklama

Gaziantep Valisi Davut Gül, Ekrem İmamoğlu'nun miting yapmasına ilişkin açıklama geldi

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

CHP il başkanı Neşet Uçar’ın, Vali Davut Gül tarafından Ekrem İmamaoğlu’nun mitiginin yasaklandığı yolundaki iddiası üzerine görüşlerine başvurduğumuz Davut Gül, böyle bir durumun olmadığını söyledi.

Davut Gül, geçtiğimiz yıl tüm partilerin il başkanlarıyla toplantı yapıldığını ve seçimler öncesi Demokrasi Meydanında Miting yapılmayacağı konusunda ortak karar alındığını söyledi. Davut Gül, “bu konuda şehrimizde yapılacak mitingler için tıpkı Ali Babacan’a uygulandığı gibi tabakhanedeki Garaj olarak bilinen alanda miting yapılabileceğini konuştuk. Bize Demokrasi meydanı için başvuru yapılmadı, yapılsa bile zaten izin veremezdik. Şu anda sadece Ekrem İmamoğlu için değil tüm mitingler için Demokrasi meydanı verilmeyecek”diye konuştu.

Bu durumda Çarşamba günü Gaziantep’e geleceği açıklanan Ekrem İmamoğlu için miting yasağı olmadığı ve daha önce belirlenen bölgede miting yapabileceği kesinlik kazandı.

 Öte yandan CHP il Başkanı Neşet Uçar Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Ekrem İmamoğlu 26 Nisan Çarşamba günü saat 17.00 ‘de demokrasi meydanında halkımızla buluşacak. Tüm Gaziantepli hemşehrilerimizi bekliyoruz"dedi

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN