Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güneydoğu'nun kalbi Anuga'da atıyor

Dünyanın en önemli gıda fuarları arasında yer alan Anuga Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarı 2023 Almanya'nın Köln kentinde kapılarını açtı. Başkan Celal Kadooğlu fuarın ilk gününden itibaren Türk ürünlerine ve firmalarına yönelik büyük ilgi olduğunu ifade ederek fuar katılımcılarına başarılar diledi.

Starkgen Jeneratör, MST İş ve Tarım Makinaları ile ELS Lift ürünleri hedef kitle ile buluşturuldu

ASKO Holding şirketlerinden Starkgen Jeneratör, MST İş ve Tarım Makinaları ile ELS Lift, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarına (BUILDEAST) katılarak ürünlerini hedef kitlesi ile buluşturdu.

ASCE GYO Buıldeast Yapı Fuarı'na katıldı

ASCE GYO, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarına (BUILDEAST) katıldı.

Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından düzenlenen Halı İhracatının Yıldızları ödül töreni ile GAİB üyesi en fazla halı ihracatı yapan 27 firmaya ödül verildi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı:

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, '7 Ekim Dünya Pamuk Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, pamuk üretiminin ülke ekonomisine katkısının sadece tarımla sınırlı olmadığını belirterek, pamuğun sanayi sektörü için de stratejik önem taşıdığını ifade etti.

GSO'da ayakkabı sektör toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 'Birleştirilmiş Ayakkabı Sektör Toplantısı'nda, sektörel gelişmeler, sanayicilerin ve firmaların yaşamış oldukları sorunlar istişare edilerek çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

ÇİMKO Çimento ve Gaziantep Ytong Yapı fuarında

SANKO Holding şirketlerinden ÇİMKO Çimento ve Beton ile Gaziantep Ytong, Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarına (BUILDEAST) katıldı.

Halı Tasarım Günleri başladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Tasarım Günleri etkinlikleri başladı.

3. BUILDEAST Fuarı törenle açıldı

BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışı, il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Gaziantep AB Bilgi Merkezinden Avrupa Spor haftası etkinliği

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki ilk Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi olarak 1996 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Gaziantep AB Bilgi Merkezi, Avrupa Spor Haftası çerçevesinde çevreyi ve kültürel mirası korurken sağlıklı yaşam konusuna da dikkat çeken Kültürel Mirasın İzinde Yürüyüş etkinliği düzenledi.

Mutfak tüpüne bir zam daha geldi

4 Ekim 2023 Çarşamba günü itibarıyla Aygaz tüp fiyatlarına 30 TL birden zam tarifesi uygulandı.

Akaryakıtta tabela yine değişti!

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt fiyatlarına yansıdı.

Gaziantep ihracatında eylül düşüşü

Temmuz ayında tüm zamanların rekor ihracatını gerçekleştirip Ağustos ayında başarılı performansını sürdürerek ihracatını artıran Gaziantep'in Eylül ihracatında düşüş yaşandı.

GAİB'den 1 milyar dolar ihracat

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Bölgenin Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

Gaziantep'ten 879 milyon 255 bin dolarlık ihracat

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'in Eylül ayında 879 milyon 255 bin dolarlık ihracatla iller bazında 6. sırada yer aldığını söyledi.

GSO heyetinden İstanbul çıkarması

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları E. Ferhan Sağım, Başar Küçükparmak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve firma temsilcilerinden oluşan heyet, dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi MEXT Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Benzine indirim bekleniyor

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 5 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere benzin grubuna 2 lira 10 kuruşluk indirim geliyor.

BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri Ve Teknolojileri Fuarı'na doğru

Türk ve Ortadoğu yapı sektörünü Gaziantep'te buluşturacak BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, 5-8 Ekim 2023 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

GAHİB'ten Halı İhracatının Yıldızları'na ve Tasarımcılara ödül yağacak

Dünya halı üretiminin başkenti olma özelliğiyle adından sıkça söz ettiren Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenecek Tasarım Günleri etkinliklerinde Halı İhracatının Yıldızlarıyla IX. Makine Halı Tasarım Yarışmasına katılan yarışmacılara 6 Ekim 2023 tarihinde GAİB hizmet binasında düzenlenecek gecede ödüllerinin verileceği açıklandı.

Toplam 1989 haber.