Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GATHİB 2023 yılı olağan genel kurulu gerçekleştirildi

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu GAİB hizmet binasında gerçekleştirdi.

GAHİB'in 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 'Halı sektörü olarak Gaziantep sanayisinin lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Sektörümüzün kıymetini bilelim birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazalım' dedi.

Tekstil sektörünün Brüksel çıkarması

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu (WCEF) 2024 etkinliğine katıldı.

GTO'da dünya ve Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi.

GAİB yeşil dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesindeki dört birlikten birisi olan Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm kapsamındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Genç girişimcilerin fikirleri, İstasyon Gaziantep'te hayata geçiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Habitat Derneği iş birliğinde hizmete açılan İstasyon Gaziantep'te hem genç girişimcilerin fikirleri destekleniyor hem de verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle satış ve pazarlama tekniklerini öğrenen kursiyerlere istihdamın yolu açılıyor.

Gaziantep'te baklava satışında rekor

Gaziantep'te Ramazan ayı ve bayram boyunca 85 ton baklava satışı yapıldı.

Güneydoğu'nun 3 aylık hububat ihracatı 836,5 milyon dolar

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk çeyrekte ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, Ocak-Mart arası dönemde ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara taşıdı. Bölgenin temel gıda ürünleri arasında makarna ihracatı ilk sırada gelirken, onu sırasıyla buğday unu, ayçiçek tohumu yağı ve tatlı bisküvi-gofretler takip etti. İhracat artışı tatlı bisküvi ve gofretlerde yüzde 35'e, kakaolu mamullerde yüzde 45'e yaklaşırken; kakaosuz şeker ve şeker mamulleri ihracatındaki artış oranı yaklaşık yüzde 120 oldu. Afrika'ya mal satışlarının yüzde 9,4 gerilediği bu dönemde, en fazla ihracat yapılan Orta Doğu'da yüzde 15,4 yükseliş sağlandı.

Bayramın vazgeçilmezi kolonyalara yoğun talep

Gaziantep'te bayram öncesi doğal kokulardan oluşan kolonyalara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Yıldırım: 'Bayramda kepenkleri açalım'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, gastronomi sektörü işletmelerine bayram tatilinde işyerlerini açma çağrısında bulundu.

Gaziantep ilk çeyreği 2,5 milyar dolar ihracatla kapattı

Gaziantep, mart ayında gerçekleştirdiği 850 milyon 405 bin dolarlık ihracatla birlikte yılın ilk çeyreğini 2,5 milyar dolarlık ihracatla kapattı.

Ünverdi mart ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, mart ayında Gaziantep'ten 850 milyon 406 bin dolarlık ihracat yapıldığını söyledi.

GAİB mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Mart ayı dış ticaret rakamları Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Başkan Celal Kadooğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, yerel seçimlerin ardından yaptığı değerlendirmede, Zaman kaybetmeden üretim ve ihracata odaklanmalıyız dedi.

Dolar 32,2600 liradan, euro ise 34,6060 liradan güne başladı.

Dolar 32,2600 liradan, euro ise 34,6060 liradan güne başladı.

Ünverdi, 'Bundan sonra öncelikli gündemimiz ekonomi olmalı'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunlukla geçtiğini belirterek, 'Seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Artık öncelikli gündemimiz olan ekonomiye odaklanmalıyız' ifadelerini kullandı.

GTB Başkanları yerel seçimle ilgili açıklamada bulundu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye'nin önünde 4 yıllık seçimsiz bir süreç olduğunu belirleterek, bu konjonktürde ekonomiye odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Artan kakao fiyatları çikolata ihracatçılarının gündeminde

Çikolata ve kakao içeren gıda müstahzarları ihracatının, 2023 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolar büyüklüğündeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı içinde yüzde 7'lik yere sahip olduğuna dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Ahmet Tiryakioğlu, kakao fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi.

SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında olduğunu açıkladı.

Toplam 1950 haber.