Sağlık

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. M. Tahir Özer Medical Point Gaziantep'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi, uzman kadrosuna Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor M. Tahir Özer'i dahil etti.

Zayıflamak ve güzelleşmek için İngiltere'den Gaziantep'e geldi

İngiltere'de yaşayan 50 yaşındaki Nilüfer Sınacı, obezite ameliyatı olduğu ANKA Hastanesi'ne 5 yıl sonra estetik operasyonu için geldi.

Medical Point Hastanesi çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekti

Medical Point Gaziantep Hastanesi tarafından Primemall Gaziantep Alışveriş Merkezinde Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu. Standa gelen ziyaretçiler bilgilendirildi ve broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

20 yıldır gözlükle yaşayan hasta lazer tedavisi ile gözlüklerinden kurtuldu

Gaziantep'te 20 yıldır gözlük kullanan Coşkun Kıvrım, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'nde göze uygulanan lazer operasyonu sayesinde gözlüklerinden kurtularak sağlığına kavuştu.

Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Nefroloji ve Kardiyoloji bölümlerinin iş birliği ile ''Dahiliye Vaka Güncellemeleri' toplantısı düzenlendi.

Doç. Dr. Yeliz Şahiner Medical Point Gaziantep'te

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doç. Dr. Yeliz Şahiner, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

15 Şubat Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 'Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü' nedeniyle stant açılarak çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekildi.

Çocuklarda yüksek ateşe dikkat

Çocuklarda ve bebeklerde sık görülen yüksek ateş, belli limitlerde olduğu sürece ciddi bir sorun olmaz iken bazı durumlarda çok ciddi sorunların belirtisi olabiliyor.

155 Filistinli Türkiye’ye getirildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların ardından sağlık hizmetine devam edemeyen 49 Gazzeli hasta ve beraberindeki 106 refakatçi Türkiye'ye getirildi.

3 yaşındaki Süleyman, 'lösemi' ön tanısıyla başvurduğu hastanede sağlığına kavuştu

Gaziantep'te yaşayan 3 yaşındaki Süleyman Yılmaz, vücudunun pek çok bölgelerinde meydana gelen kanamalar sonrası lösemi ön tanısıyla başvurduğu Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde kemik iliği incelemesi sonucu doğru tanı koyularak sağlığına kavuştu ve taburcu oldu.

Kış aylarında güçlü bir bağışıklık için 'altın süt' tüketilebilir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren 'altın süt' tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi.

Mide kanseri sinsi ilerliyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Gastroentereloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, dünya çapında en yaygın kanserlerden biri olan mide kanserinin sinsi ilerlediği konusunda uyardı.

9 Şubat Dünya Sigarayı bırakma günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, sigara tüketilmeyen iki saatin sonunda vücudun nikotini atmaya başladığını söyledi.

Kanser hastalarında yorgunluk

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı / Tıbbi Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanser hastalarında yorgunluğun en önemli nedeninin kanser tedavilerinin yaygın yan etkisinden kaynaklandığını söyledi.

3 yaşındaki Esil, solunum cihazından kurtuldu

Gaziantep'te yaşayan ve hayatını trakeotomi ile devam ettirmeye çalışan 3 yaşındaki Esil Ekta, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından solunum cihazından kurtuldu.

Uzm. Dyt. Güleçoğlu, 'Romatizma hastalarının beslenmesinde kalsiyum ve d vitamini önemli'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu Romatoid Artrit Hastalığında beslenmenin önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kış geldi, acil servisler doldu taştı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, üst solunum yolu şikayetiyle hastanelere başvuranların sayısında ciddi artış gözlemlendiğine dikkat çekerek, hastalıklardan korunmak için alınması gereken önlemleri sıraladı.

Buzlu ve karlı havalarda düşme ile sakatlanma riskine dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cenk Cankuş, buzlu ve karlı hava şartlarında düşme ve sakatlanma riskinin arttığını söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Cankuş, 'Kış mevsiminde karlanma, buzlanma, vb. durumlarda genellikle ileri ve orta yaştaki hastalarda ayak bileği kırıkları görülmektedir. Kırık ve çıkıklara karşı tedbirli olunması gerekir' dedi.

Mesane Kanseri toplantısı

Medical Point Gaziantep Hastanesi sponsor olduğu, Türkiye Üroloji Derneği Güneydoğu şubesi tarafından düzenlenen mesane kanseri toplantısı ve yemek etkinliği Gaziantep'te bir otelde gerçekleştirildi.

Toplam 863 haber.