Sağlık

Sağlık Haberleri

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Yıldırım:

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, aknenin (sivilce) sadece ergenlik döneminin sorunu olmadığını belirterek, 'Akne tedavisinde başarıyı belirleyen en önemli faktör hasta uyumudur' dedi.

2 milyonluk şehrin tek kadın ambulans şoförü

Gaziantep'te 19 yıldır Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan ve '112'nin Şoför Nebahat'i' olarak bilinen Sibel Öztürk, ambulans şoförlüğüyle erkeklere taş çıkıyor.

Gaziantep'te dev miyom ameliyatı

Miyom sorunu olduğu halde korktuğu için 15 yıldır ameliyat olmaktan kaçan Özlem Gönen, şişkinlik ve bağırsak ağrıları dayanılmaz hale gelince Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'ne başvurdu. Rahmindeki miyom 17 santime ulaşan Gönen, gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Sıcaklarda kenelere dikkat

Yaz aylarında kene ısırmalarına bağlı olarak 'Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi' vakalarının artış gösterdiğine dikkat çeken Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, kene ısırmalarının ölümcül olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Çocuklarda boy kısalığına dikkat

Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Tütüncüler, çocuklarda büyüme geriliği ve boy kısalığı hakkında bilgiler verdi.

Epilepsi tanısında Video EEG Monitorizasyon

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt, bölgede öncü olan Video EEG Monitorizasyon Laboratuvarı ve Epilepsi ve hakkında bilgiler verdi.

Obezite ve şeker hastalarında Koroner bypass

Dünyada ve Türkiye'de sıklıkla görülen kronik hastalıkların başında gelen kalp ve damar hastalıklarında en iyi tedavinin 'endoskopik damar çıkarma' olduğunu vurgulayan uzmanlar, hastanın daha konforlu ve iyileşmesinin hızlı olması için bu yöntemi öneriyor.

Depremin psikolojik etkilerine dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Abdülkadir Şentürk, doğal bir afet olan depreme maruz kalan kişilerin fiziksel bir yaralanmaları olmasa bile, uzun süre ciddi psikolojik sorunlar yaşayabileceklerine dikkat çekti.

Erkeklerde ürolojik muayenenin önemi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut, Ürolojinin idrar yolları ve organları, erkek üreme organlarının yapısı ve hastalıkları ile uğraşan cerrahi tıp bilimi olduğunu belirterek, Dünya çapında yer alan kanser vakalarının yüzde 10'undan fazlasını ürolojik kanserler oluşturduğuna dikkat çekti.

Artan sıcaklarda beslenmeye dikkat

Aşırı sıcakların birtakım sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini ifade eden Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Saadet Tayşi, sıcak havalarda beslenme hakkında bilgiler verdi.

Yutulabilir mide balonu sonrası beslenmeye dikkat

Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Aytaç Kılınç, Yutulabilir mide balonunun midede kapladığı hacim sayesinde porsiyonda küçülme, az yemek yeme ihtiyacı ve daha uzun süreli tokluk hissi vererek kilo kaybına yardımcı olduğunu belirtti.

Medical Point'ten Erbil'de bilgilendirme toplantısı düzenledi

Medical Point Gaziantep Hastanesi sağlık alanında ülkemizde olduğu gibi Kuzey Irak'ta da öncü olmaya devam ediyor

Bina yıkımında 'asbest' uyarısı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasarlı olan binaların yıkılmaya başlanması ile birlikte asbest ve akciğer hastalığı sorunları baş göstermeye başladı. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, inşaat tozuna bağlı olarak kısa veya uzun vadede solunum yolu hastalıklarıyla karşılaşabileceğini, bölgede bulunanların kronik akciğer hastalıklarının tetiklenebileceğine dikkat çekti.

Şanlıurfa'dan gelen hasta Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde sağlığına kavuştu

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde çiftçilik yapan İdris Barkiyer, yaşadığı kaza sonucu römork ve biçerdöverin arasında kaldı. 10 kaburgasının kırıldığı kazada Şanlıurfa'nın çeşitli hastanelerinde tedavisine çözüm bulamayan Barkiyer, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde sağlığına kavuştu.

Diyabet hastalarına sıcak hava uyarısı

Yaz aylarının en sıcak dönemi yaşanırken uzmanlar, diyabet hastalarının sıcaklardan olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Gaziantep'te kanser bilgilendirmesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde kurulan Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM) bugüne kadar, yaklaşık 200 bin kişiye bilgilendirme eğitimi verdi.

Çikolata kisti hastalığı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, endometriozisin (çikolata kisti hastalığı) üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10'unda, adet sancısı çeken veya çocuk sahibi olamayan kadınların ise neredeyse yarısında görüldüğünü söyledi.

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi hekim kadrosunu güçlendiriyor.

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, ANKA Hastanesi'nde göreve başladı.

Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

AK Parti'nin vizyon projeleri arasında yer alan bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinde sona gelindi. Büyük bölümü tamamlanan hastanede incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, 'Bin 875 yataklı yeni hastanenin olduğu bu dev eser şehir hastanesi Gaziantep'imize, ülkemize hatta bölgemize çok önemli katma değer sağlayacaktır' dedi.

Toplam 875 haber.