Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi ziyarete açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Antep Savunması'nın her anını gözler önüne seren 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi ziyarete açıldı. Müzeyi ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Çocuklarımıza güzel bir Türkiye ve Gaziantep bırakmak için atalarımızdan aldığımız ruh ve güçle çalışıyoruz' dedi.

Gaziantep esnafının geçmişine ışık tutacak kitap

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür A.Ş., Prof. Dr. Zeynel Özlü tarafından kaleme alınan 'Yıkılmış Bir Şehri İnşa ve İhya Edenler-Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Gaziantep'te Esnaf ve Tüccar Aileler' adlı kitabı yayımladı.

4. Murat’ın içtiği kahve tescillendi

Osmanlı sultanlarından 4. Murat'ın Bağdat seferi dönüşü uğradığı Gaziantep'teki Tahmis kahvesinde dinlenirken içtiği Menengiç Kahvesi, Türk Patent ve Marka Kurumunca Gaziantep adına tescillendi.

RTÜK'ten Netflix açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu: Netflix'in Üst Kurulumuzdan lisansını almasından sonra İstanbul'da ofis açma düşüncesinin de çok yerinde bir karar olduğunu ifade etmek isterim. Netflix'in Türkiye'ye duyduğu güveni gösteren bu karar, inanıyorum ki hem ülke ekonomisine hem de yayıncılık dünyasına büyük katkılar sunacaktır.

Halk Ozanı Muharrem Ertaş, ölüm yıldönümünde dualarla anıldı

Halk ozanı Muharrem Ertaş, Kırşehir'deki mezarı ve evinin önünde düzenlenen etkinlikle ölüm yıl dönümünde anıldı.

40 yıl önce yapılan cami 6 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 1980 yılında mahallelinin desteği ile yaptırılan Ziyaret Camii, 6 yıl aradan sonra yapılan bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Gaziantep''in bir ürünü daha tescillendi

Yemeklerin ve salataların vazgeçilmezleri arasında bulunan 'Nar Ekşisi' Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret (Geleneksel Ürün Adı) alarak, Oğuzeli adına tescillendi.

Minik piyanist, Cumhurbaşkanıyla buluşacağı anı bekliyor

Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST'te çaldığı piyanoyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beğeni alan ve Beştepe'ye davet edilen 2. sınıf öğrencisi Hamit Erdem Özpolat, Cumhurbaşkanıyla buluşacağı günü bekliyor.

Ben Antep’im filmine ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iki ödülü birden aldı. Tarihi Kentler Birliği (TKB) Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmaları'nda 'Sabun Hanı Projesi' uygulama ödülünü alırken 'Ben Antep'im' tanıtım filmi Uluslararası Hırvatistan Turizm Filmleri Festivali'nde en iyi şehir tanıtımı ödülünü kazandı.

Gaziantepliler TÜBİTAK kitapları ile buluşacak

Şahinbey Belediyesi 'Gaziantep TÜBİTAK Kitapları ile Buluşuyor' etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Ezo Gelin çorbasına tescillendi

Yaşam öyküsü, güzelliği, aşkı ve memleket özlemiyle filmlere ve türkülere konu olan Ezo Gelin'in yokluk ve kıtlık zamanında yaptığı çorba 'Ezo Gelin Çorbası' Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret (Geleneksel Ürün Adı) alarak, Oğuzeli adına tescillendi.

Türkiye’nin peşini bırakmadığı antik yazıt İtalya’dan geri alınıyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde bulunan 2300 yıllık Sidas Antik Kenti'nden çalınarak İtalya'ya götürülen yazıt, Kültür ve Turizm Bakanlığının çabalarıyla yeniden Türkiye'ye getiriliyor.

23’üncü Altın Güvercin’i Gaziantepli Deniz Özçelik kazandı

Ulusal ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2007 ve Berklee College of Music mezunu Deniz Özçelik, 23. kez düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması'nda 'Kokun Şehir Değiştirdiğinde' isimli bestesi ile en iyi beste ödülünü kazanırken, en iyi yorumcu ödülüne de layık görüldü.

fizy’de zirvenin ismi belli oldu

Dijital müzik platformu fizy'de, Mayıs ayında zirveye çıkan Zeynep Bastık, Ağustos ayının da en fazla dinlenen ismi oldu.

Selda Bağcan’ın yeğeni Seda Bağcan’dan yeni albüm

Türk halk müziğinin en iyi temsilcilerinden olan Selda Bağcan'ın, yeğeni Seda Bağcan, 7'nci albümünü yayınladı. Albümde mantra müzik türüne ait 16 şarkı bulunuyor.

Balkan ülkeleri seyahat bloggerları Mezopotamya’yı tanıtacak

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) koordinasyonunda, Balkan ülkeleri seyahat acenteleri ve bloggerlara yönelik 'Mezopotamya' tanıtım turu düzenlendi.

61 yıllık cezaevi halk kütüphanesi oldu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 1958 yılında faaliyete giren 40 kişilik cezaevi, halk kütüphanesine dönüştürüldü.

Gaziantep turizm çalıştayı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Turizm Destekleme Eğitim Vakfı iş birliğinde düzenlenen 'Gaziantep Turizm Çalıştayı'nda sektörde küresel anlamda etkisini sürdüren trendlerden yola çıkılarak şehrin tanıtımı konusunda yapılması gerekenler değerlendirildi, yol haritası belirlendi.

Gaziantep Kalesindeki efsane gerçek çıktı

Gaziantep Kalesi'nin altında Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararına istinaden yapılan temizleme çalışmaları neticesinde yerin 18 metre altında bir şehir efsanesi olan 'Tatlı-Acı Su' bulundu.

Toplam 1054 haber.