Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar'dan 19 Mayıs mesajı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, 'Esaretten özgürlüğe giden yolun ilk adımlarının atıldığı bu tarih milli tarihimiz için de önemli bir dönüm noktasıdır' dedi.

Gaziantep'te geleneksel yöntemlerle yapılan firik hasadı başladı

Araban Ovası'nda makarnalık sert buğdaydan yapılan ve Arap dünyasının tutkusu haline gelen firiğin hasadına başlandı.

Şahin, çocuklarla Medine kahramanı Fahreddin Paşa'yı anlatan sergiyi gezdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Sergisi'ni Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çocuklarla beraber gezdi.

Bilim Şehitkamil'de annelere özel etkinlik

Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğinde Bilim Şehitkamil, Anneler Günü'nü unutulmaz kılan özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bilimin büyülü dünyasına keyifli bir yolculuğa çıkan anneler ve çocukları, bilimsel keşiflerle dolu bir gün geçirdiler.

Sevilen sanatçının yeni şarkısı büyük beğeni topladı

Sevilen ses sanatçısı İhsan Güvenç, dillerden düşmeyecek yeni şarkılarıyla yaza merhaba dedi.

GKV'li öğrenciler Kapadokya'da

Anadolu'nun sahip olduğu güzelliklerin öğrenciler tarafından yakından tanınması, tarihi ve doğal güzelliklerin keşfedilmesini hedefleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kültür gezilerinde bu kez Kapadokya mercek altına alındı. İlkokul öğrencilerinden oluşan kafile aileleri ve rehber öğretmenlerinin de katılımıyla bölgede incelemeler yaparak tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme şansı yakaladı.

Gastronomi Ödülleri sahiplerini buluyor

Dünyaca ünlü Mutfağıyla Gastronomi anlamında Unesco fark oluşturan Şehirler Ağına girmeyi başaran İlk Türk Şehri olan Gaziantep'te düzenlenecek olan Gastronominin Yıldızları Ödül Töreninde Ödüller sahiplerini buluyor.

GKV'li Ada Arslan Piyano Solisti Kategorisinde Dünya üçüncüsü

Danubia Talents Sanat Derneği tarafından bu yıl ilk kez Türkiye'de Gaziantep'te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1. Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali'ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Ada Arslan yarışmanın Piyano Solisti kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

Zeki Demirkubuz GAÜN öğrencileriyle bir araya geldi

Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya geldi.

Düğün sezonu yaklaştı, gelinlik fiyatları belli oldu

Gaziantep'te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelinliklere ilgi artarken son zamanlarda yoğun sipariş alınan gelinlikler de yeni sezonun fiyatları da belli oldu.

Kuşların şarkısında renkler temalı resim sergisi

Ressam Zehra Sengir, tuval üzerine akrilik ve yağlı boya tekniğinde yaptığı eserlerinden oluşan 'Kuşların Şarkısında Renkler' temalı resim sergisini, 3 Mayıs 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturacak.

'Kuşluk Vakti' temalı resim sergisi

Ressam Orhan Zafer'in, SANKO Sanat Galerisi'nde 5 Nisan 2024'te açtığı 'Kuşluk Vakti' temalı resim sergisi devam ediyor.

Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor

Gaziantep'teki Tarihi Tahmis Kahvesi'nde hazırlanan Gaziantep'in tescilli içeceği menengiç kahvesi her mevsim yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor.

GAÜN'lü akademisyen Tunus'ta sergi açtı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay Tunus'ta sergi açtı.

Başkan Yılmaz'ın bisiklet armağanı, 23 Nisan'da çocukların yüzünü güldürdü

Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın heyecanını yaşadılar. Bu özel günde, çocuklara yönelik düzenlenen etkinlikler arasında en dikkat çekici olanlardan biri, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet dağıtım töreniydi. Törende söz alan Başkan Yılmaz, 'Çocuklarımızı, bir nebze de olsa mutlu etmek istedik. Bundan sonra Şehitkamil'de hiçbir çocuk ihmal edilmeyecek. Bu bir başlangıç. Biliyoruz eksiğimiz var. Hemen eksiğimizi tamamlayacağız. Siz bana güvenin' dedi.

Bayramın coşkusu, Şehitkamil'in en ücra noktasına kadar taşındı

Şehitkamil Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri gerçekleştirdi. Etkinlikler, tüm kırsal mahallelerde yapılacak.

Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Başkan Yılmaz: 'Ülkemizin geleceğine dair umut dolu bir mesajdır'

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı bayram, sadece bir tatil günü değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğine dair umut dolu bir mesajdır' dedi.

Başkan Umut Yılmaz 23 Nisan'ı çocuklarla kutladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, 23 Nisan'ı çocuklarla kutladı. Yılmaz, 'Ben, 23 Nisan'ı, dünyaya hediye eden Mustafa Kemal Atatürk'ün, belediye başkanıyım. Biz, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda, izinde gitmek için küçüklüğümüzden beri ant içmişiz' dedi.

Toplam 1053 haber.