2024 Doğal Gaz Desteği Başvuruları ve Detayları

Gaziantep'te yaşayan vatandaşlar, kış mevsiminin gelmesiyle doğal gaz desteğine ilişkin başvuruları ve süreci araştırıyor.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

2024 yılı için doğalgaz desteği başvuruları ve detayları merak konusu oldu. İhtiyaç sahibi olanlara yönelik doğalgaz yardımı başvuruları, e-Devlet platformu üzerinden yapılabiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, doğal gaz desteği miktarları artırıldı ve belirli şartları olan vatandaşlar bu yardımdan faydalanabilecekler. E-Devlet üzerinden yapılacak başvuruların ardından doğal gaz yardımı PTT kartlarına yatırılacak ve hak sahipleri, PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek yardımdan yararlanabilecekler.

 

 

Doğal gaz desteği için başvuruda bulunacak olan vatandaşların belirli kriterlere uygun olması gerekiyor. Bu kriterler arasında Türk vatandaşı olma, e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapma, doğal gaz arzı sağlanan bir ilçede/beldede ikamet etme, doğal gaz aboneliğine sahip olma ve ilgili sosyal yardım vakfınca hak sahipliği kararı alınması gibi şartlar bulunuyor.

 

Başvuru işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olup, doğalgaz faturaları PTT kartlarına yatırılacak. Detaylı bilgi ve başvuru için e-Devlet DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI'na tıklayabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN