Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Haluk Levent şehit ailesine destek konseri verdi

Ünlü sanatçı Haluk Levent, şehit Müslüm Özdemir'in ailesine destek olmak amacıyla önemli bir adım attı. Bursa'da bir eğlence mekanında sahne alan Haluk Levent, konser gelirini şehit ailesine bağışlarken, sevenlerinden tam destek aldı.

Millet Bahçesi için geri sayım başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent merkezinde şehir meydanı niteliğiyle vatandaşın cazibe merkezlerinden biri olacak Millet Bahçesi'nin yapımında sona gelindiğini belirterek, 'Son iki ayımız. Arkadaşlarımız hızla çalışıyor' dedi.

Gaziantep'te Türk Halk Müziği Korosu'ndan yeni yıl konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından 2024 yılı için düzenlenen 'Yeni Yıl Konseri' sahne performansları ve seslendirilen şarkılarla büyük beğeni topladı.

Kervansarayların izinde temalı resim sergisi

Ressam Pınar Kanber, tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan 'Kervansarayların İzinde' temalı resim sergisini, 12 Ocak 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverle ile buluşturacak.

Bora Zor'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, gazetecilerin mesleklerini çok daha iyi icra edebilmeleri için özlük haklarının iyileştirilmesi ve daha iyi şartlarda çalışma ortamlarının sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Tahmazoğlu, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın çalışanlarının gününü kutladı.

Şahin'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gaziantep'e akıllı ve güvenli bir park daha kazandırılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, EBRD'nin yeşil şehir ilan ettiği Gaziantep'te vatandaşlara güvenli ve akıllı yeni bir park projesini hayata geçireceklerini müjdeleyerek, 'En büyük rehabilitasyon yeşil. Ailelerimiz burada sporunu ve yürüyüşünü yapabilecek. Nisan ayında parkımızı vatandaşımızın hizmetine açmayı planlıyoruz' dedi.

Soğuk havalarda köz ateşli tandır kültürüne ilgi arttı

Gaziantep'te restore edilerek kafe haline getirilen 200 yıllık tarihi Tütün Hanı'nda yaşatılan köz ateşli tandır kültürüne soğuk havaların da etkisiyle ilgi arttı.

Tarihi gramafonları tamir ederek eski haline getiriyor

Gaziantep'te baba mesleği olan mobilyacılık işini gramafon tamirine çeviren Zeynel Toparlı, tarihi gramafon, pikap ve radyoları restore ederek ilk günkü hallerine dönüştürüyor.

Anadolu Basın Birliği'nde görev değişimi

Bu yıl 49. yılına adım atan, ülke genelinde 20 şehirdeki şubelerinde 2 binin üzerinde üye sayısı ile Türkiye'nin önde gelen basın meslek örgütlerinden birisi olan Anadolu Basın Birliği'nde görev değişimi gerçekleştirildi.

Rumi Dreams, Gazi şehirlilerden yoğun ilgi görüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde sanatseverler ile buluşan Refik Anadol'un 'Rumi Dreams' sergisini açıldığı günden itibaren yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti.

Fadıloğlu: 'Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz'

Belediye hizmetinde kullanılan araçların rutin bakım ve onarım hizmetinin yüzde 93,5'ini kendi atölyelerinde gideren bir yapı oluşturduklarını kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz' dedi.

Kış aylarının doğal serumu: Beyran

Kış aylarında gribal enfeksiyonlara ve romatizmal hastalıklara karşı iyi gelmesiyle bilinen beyran yemeği Gaziantepli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Nurdağlı çiftçilerden Başkan Şahin'e tarımsal destekler için teşekkür

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yılın son gününde depremden etkilenen Nurdağı ilçesi Mesthöyük Köyü'ne yaptığı ziyaret sırasında hasada katıldı. Başkan Şahin'e çiftçiler tarım destekleri için teşekkür ederek, 'Gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık' dedi.

GGC'den yeni yıl mesajı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, üyelerinin ve Gaziantep halkının yeni yılını kutladı.

Kış aylarının vazgeçilmezi salebe ilgi yoğun

Gaziantep'te soğuk havanın etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşlar salebe yoğun ilgi göstermeye başladı.

Büyükşehir, Gaziantep modeli ile yeni bir proje için harekete geçti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Modeli ile Oğuzeli ilçesine bağlı Büyükşahinbey Mahallesi'ne yeni bir sağlık ocağı, cami ve Kur'an kursu yapımı için harekete geçti.

Öztan'dan yeni yıl akşamı için kestaneli bademli sahan yılbaşı hindi önerisi

Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yıl akşamının vazgeçilmez lezzetinin Hindi olacağını belirterek sahan farkı ve kalitesi ile bu yıl sofralarda fark oluşturacaklarını belirtti.

Toplam 1025 haber.