Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Sağlık çalışanları için müjde

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alınan yeni kararla salgınına karşı gece gündüz mücadele eden ve insan sağlığı için yoğun mesai harcayan tüm sağlık çalışanlarına tanınan toplu taşımalarda ücretsiz kullanım hakkını 2021 yıl sonuna kadar uzattı.

Yılın ilk kurutmalıkları güneşe bırakıldı

Gaziantep'te yaz sıcaklarının etkisini göstermesinin ardından kış aylarının vazgeçilmezi olan ilk kurutmalıklar, güneşe bırakılmaya başlandı.

Şehitkamil’den iki yönlü kazanım

Şehitkamil Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budamalarından elde edilen odunları dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtıyor. Toplamda bin aileye 500'er kilo odun yardımı yapılacak.

Eşine karşı açtığı boşanma davası başına bela oldu

Gaziantep'te yaşayan Mehmet Aslangil'in kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi D.A.'ya karşı açtığı boşanma davasında mahkeme 'sadakatsiz' saydığı eşe 50 bin lira tazminat ile 300 lira nafaka ödenmesine hükmetti. Verilen karara isyan eden Aslangil, karardan dolayı 2 maaşına ve arabasına haciz geldiğini belirterek, 'Mahkeme hem benim tazminat ödememe hükmetti hem de eşimin bana karşı sadakatsiz olduğunu belirledi. Zıt bir karar verdi' dedi.

Büyükşehir’den çiftçiye yönelik 3 yeni protokol

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilecek 'Şifaların Anası Sarımsak İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi', 'Nane Kurutma ve Paketleme Tesisi' 'Çiftçiye Yönelik Eğitimi ile Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması' projeleri için protokoller imzalandı.

Başkan Şahin, kahraman şoförü cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi

Yaklaşık 1 hafta önce otobüs içerisinde fenalaşan bir yolcuyu hastaneye yetiştirerek, hayatını kurtaran otobüs şoförü Mehmet Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Çiftçilerden ihtiyaç sahiplerine ekmek desteği

Gaziantep'in Araban ilçesinde buğday üreticisi çiftçiler, ilçede her gün bin 300 ihtiyaç sahibi vatandaşa ücretsiz ekmek dağıtıyor.

Fadıloğlu görme engelli sporcuları ödüllendirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 22 madalya kazanan GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu Spor Kulübü sporcularını, branşa özgü spor malzemeleriyle ödüllendirdi.

Gaziantep'in doğal kolası meyan şerbeti

Güneydoğu'nun doğal kolası olarak bilinen ve Ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü şerbeti, zorlu işlemlerin ardından sofralara ulaşıyor.

Her şeyi unuttu ama Kur’an-ı Kerim’i öğrendi

Gaziantep'te yaşayan 68 yaşındaki Ekrem Gür, 6 yıl önce yakalandığı alzheimer hastalığı sonrası her şeyi unutmaya başladı. Normal insanların dahi öğrenmekte zorlandığı Kur'an-ı Kerim'i aldığı eğitimlerle 3 ay gibi kısa bir sürede öğrenen Ekrem Gür, hafız olmak için Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeye başladı.

Hafızlık yarışması Türkiye birincisi Gaziantep’ten

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Türkiye geneli Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kursları arasında düzenlenen Hafızlık Yarışması Türkiye Finali, Covid-19 tedbirleri kapsamında 16-17 Mart tarihlerinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Hem meslek öğreniyor hem de stres atıyorlar

Gaziantep'te yaşayan kadınlar, geleneksel el sanatları kurslarında hem meslek öğreniyor hem de kurdukları arkadaşlıklarla sıkıntı giderip stres atıyor.

Toplam 50 haber.