Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Şahin, Gazianteplilerle iftar sofrasında buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda büyükşehir tarafından kurulan iftar sofrasında Gazi şehirlilerle buluştu. Meydanda iftar yemeği ikramına da eşlik ederek binlerin buluştuğu sofrada iftar yaptı.

44 yıldır asırlık saatleri tamir ediyor

Gaziantepli Cengiz Altunbaş, yaklaşık 44 yıldır 100 yıllık saatleri tamir ediyor.

Sigarayı bırakan personele 500 TL teşvik ödemesi

Şahinbey Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek üç yıl önce personeli için başlattığı sigarayı bırak maaşına teşvik primi eklet kampanyasını artırarak sürdürüyor.

72 yıldır kız kardeşinin kimliğini kullanıyor

Gaziantep'te yaşayan 74 yaşındaki Elif Gezer, yıllar önce ailesinin kimlik çıkarmaması nedeniyle 72 yıldır kendisiyle aynı isimi taşıyan kız kardeşinin kimliğini kullanıyor. Kimliği olmadığı için yıllardır zor günler geçiren yaşlı kadın, korona virüs aşısı olabilmesi için yardım istedi.

15 tonluk CASA uçağını kanatlandıran kadın pilot: “Yarbay Mesude Küçük”

Hava Pilot Yarbay Mesude Küçük, 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 211'inci Filo'da görev yapıyor. Pilot Yarbay Küçük, kalkış ağırlığı 15 tona kadar ulaşabilen CASA CN-235 tipi orta menzilli hafif askeri kargo uçağını kullanıyor.

Tek başına savunma sanayi şirketlerine kafa tutuyor

Meslek lisesi mezunu Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal, evinin bir katında geliştirdiği cihazlarla milyonlarca dolarlık büyüklükteki savunma sanayi şirketlerine tek başına kafa tutuyor.

Şahinbey’de 136 engelliye akülü ve manuel sandalye

Şahinbey Belediyesi engellilere 136 tane akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttı.

1 metre 15 santimetre uzunluğundaki bıyıklarının aylık masrafı bin 500 lira

Bayburt'ta 'Bayburtlu Pala' lakabıyla tanınan Bayram Aslanhan'ın babasının vefatının ardından 18 senedir kesmediği bıyıkları 1 metre 15 santimetre uzunluğuna ulaştı. Aslanhan, bıyıklarının bakımına aylık bin 500 lira masraf ettiğini belirtti.

Tahmazoğlu nikahlarını kıydığı yeni çifte kelepçe taktı

Gaziantep'te görev yapan polis çifte, ömür boyu ayrılmamaları için nikahın ardından kelepçe takıldı.

Başkan Fadıloğlu’ndan yetim çocuklara moral ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Merhamet Eli' projesi kapsamında psikolojik destek alan yetim çocukları hastanede ziyaret etti. Yetim çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, 'Yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde hem çocuklarımıza hem de annelerimize verilecek psikolojik destekle başlattığımız bu faaliyet kapsamında çok güzel sonuçlar alındı. Hem çocuklarımız hem de anneler için çok verimli bir çalışma oldu' dedi.

Mezarlıktan korkanlara özel güvenlik

Gaziantep'te, mezarlıktan korkan vatandaşların kabir ziyaretlerini gönül rahatlığıyla yapmaları için 'güvenlikli refakatçi' projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, korku ve panik yaşadığı için kabir ziyareti yapamayan vatandaşlar, girişteki tabelalarda bulunan numaraları aradıktan sonra kendilerine yönlendirilen özel güvenlik görevlileri eşliğinde mezarlık ziyaretlerini yapabiliyor.

Gaziantep'te görme engelli öğrencilerin bisiklet keyfi

Gaziantep'te görme engelli öğrenciler eş pedallı bisikletle tur attı. İlk kez bisiklete binen öğrencilere ayakkabı, kıyafet, çanta ve kırtasiye de hediye edildi.

Araba kullanma hayali gerçek oldu

Gaziantep’te 21 yaşındaki zihinsel engelli Kadir’in araba kullanma hayali gerçek oldu. Kadir’in hayalini gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaşanan mutluluğa ortak oldu.

14 yaşındaki genç istedi, Fadıloğlu yaptı

Gaziantep'in şehitkamil ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Enes Uzun'un Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na attığı mesaj ile istediği kaykay parkı tamamlanarak hizmete açıldı.

Kalaycılık mesleğini torunlarıyla ayakta tutmaya çalışıyor

Tarihin en eski mesleklerinden biri olan kalaycılığın son temsilcilerinden 72 yaşındaki Cahit Çalı, 61 yıldır aşkla yaptığı mesleğini torunlarıyla beraber sürdürüyor.

Yaz sıcakları yemeniye ilgiyi arttırdı

Yaz sıcaklarının etkili olmasının ardından ayakta terleme, koku ya da yanma yapmayan yemeniye ilgi artmaya başladı. Yemeniciler, yoğun talepten memnun olduklarını dile getirdi.

Fadıloğlu, yapımı devam eden stadyum projesini inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ile birlikte çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi, yapımı devam eden stadyum projesini inceledi.

Gaziantep’in ’kurban yakalama timi’ bayrama hazır

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bayramda kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için özel tim kurdu. Bir ay boyunca özel bir eğitimden geçen 25 kişilik tim bayramda kaçan hayvanları yakalayacak.

Bisiklet teşviki için çalışmalar sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Bisikletliler Federasyonu'na (ECF) 'Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası' için başvuruda bulundu. Büyükşehir Belediyesi başvuru ve değerlendirme süreci tamamlandığında sertifikayı alan ilk belediye unvanını alacak.

Toplam 50 haber.