Gündem

Gündem Haberleri

Gaziantep Kent Arşivi'nin yeni kitapları tanıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Kent Arşivi ve Araştırma Merkezi, 'Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Devlet Arşivleri Belgeleri Işığında Ayıntab' serisinin ilk yayınları olan 'Salgın Hastalıklar ve Doğal Afetler' ile 'İskan ve Göç' kitaplarıyla Bellek Dergisi'nin Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında Gaziantep' özel sayısının lansmanı yapıldı.

Fotoğraflarla kardeş şehir Cetinje sergisinin açılışı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Karadağ'ın Cetinje şehri arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin 10. yıl dönümü dolayısıyla 'Fotoğraflarla Cetinje' sergisinin açılışı gerçekleşti.

Deprem Bölgesi Zirvesi'nde Sivil Toplumun önemi ele alınacak

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenecek olan Deprem Bölgesi Zirvesi'nde 'Deprem ve Sivil Toplum' konusu ele alınacak.

Depremde oğlunu kaybeden anne, umudunu kafede yaşatıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde geçen yıl meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde oğlu Umut Gençoğlu'nu kaybeden Esin Gençoğlu, yıkılan evinin olduğu arsaya oğlunun adını verdiği 'Umudum Kafe'yi açtı.

Kılıç'tan Gazi'lik unvanı mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 8 Şubat 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Antep'e 'Gazilik' unvanının verilişinin 103. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ünverdi'den Gazi'lik unvanı mesajı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'e 'Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 'Milli Mücadelemizin en önemli kalelerinden olan şehrimize 'Gazi' unvanı verilişinin 103. yıl dönümü kutlu olsun' ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in asrı aşan 'Gazi'lik gururu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gaziantep'e 'Gazi'lik unvanı verilişinin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

GTO, Gazilik unvanını 7. geleneksel kan bağışı kampanyası kutluyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) şehre 'Gazi' unvanı verilişinin 103. yıl dönümünü bu yıl da gelenekselleşen kan bağışı kampanyası ile kutluyor.

Tahmazoğlu, Gazilik ünvanının veriliş yıl dönümünü kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş yıllarında 11 ay süreyle verdikleri çetin mücadele ve dünyada eşi benzeri olmayan tarihe mal olmuş örnek savunmayla, şehrimizin 'Gazilik unvanı ile taçlandırılmasının yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve coşkusu içerisindeyiz dedi.

Fadıloğlu, 'Gazi'lik gururu sonsuza dek sürecek'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep'e 'Gazi' unvanının verilişinin 103. yıl dönümünü kutladı. Gazi unvanının Gaziantepliler için ömürlük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Fadıloğlu, 'Bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum' ifadelerini kaydetti.

'Gazi' ünvanı verilişinin yıldönümüne özel 39. ve 40. eser tanıtıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'L'ILLUSTRATION; Journal Unıversel'e Göre Antep Harbi' ve 'Hz. Ömer'in Fatihlerinden 2. Abdülhamid'e bir Ulus Şehir Ayıntab' isimli 2 eseri basın toplantısında tanıttı. Başkan Fadıloğlu, 'Gerçekten 15 yıllık Belediye Başkanlığı hayatım içerisinde en çok zevk aldığınız durduğunuz iş ne derseniz, işte bu sahnedeki eserlerdir' dedi.

Şahin, Kadooğlu'nda nergislerle karşılandı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Bizce Yağ tesislerini ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i çalışan kadınlar nergislerle karşıladı. Karşılamada çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Şahin işçilerle karşılıklı sohbet etti.

Koçer, Gaziantep'e 'Gazi' unvanı verilişinin 103. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu

Vatanın işgalden kurtuluşuna giden yolda destansı bir mücadele veren ve bu mücadelesinin nişanesi olarak 8 Şubat 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 'Gazi' unvanına layık görülen Antep, kahramanlık mücadelesinin 103. yıl dönümünü kutluyor. Bu anlamlı gün vesilesiyle açıklamalarda bulunan Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Başkanı Cihan Koçer, 'Her yıl 8 Şubat'ta, Gaziantep'in tarih sahnesinde yazdığı kahramanlık destanı bir kez daha yüreklerimizi coşturuyor' dedi.

Şahin: 'Gazi unvanını almış ilk ve tek şehiriz'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat Ayıntap'a 'Gazilik' unvanı verilişinin 103' üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir yarıyıl atölyeleri tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın yarıyıl tatilinde çocuklara ve gençlere sanat, bilim ve eğlence dolu bir programlarından 20 bin 655 çocuk yararlandı.

Depremde 3 çocuğunu ve eşini kaybeden baba günde iki kez mezarlığa gidiyor

6 Şubat 2023 depremlerinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde eşini ve 3 çocuğunu kaybeden Kenan Demir, 11 kişinin yaşadığı binadan tek kurtulduğuna sevinemedi. Günde iki kez ailesinin defnedildiği mezarlığa ziyarete giden acılı baba Demir, Bir sene oldu ama bir gün, bir saat gibi bana, daha bugün olmuş gibi, hiçbir şey değişmiyor dedi.

Depremde vefat edenler için Gaziantep'te Mevlid-i Şerif okutuldu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi'nde, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen Mevlit programına katıldı.

Gaziantep Nurdağı'nın ayakta kalan tek camisinde kandil yoğunluğu

Gaziantep'te depremin en çok etkilediği Nurdağı ilçesinin merkezinde ayakta kalan tek camide Miraç Kandili yoğunluğu yaşandı. Kandil programında Kuran okundu, dua edildi.

SANKO Üniversitesi'nde 6 Şubat depremleri anma programı düzenlendi

SANKO Üniversitesi'nde 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin yıl dönümü dolayısıyla '6 Şubat Depremi Anma Programı' düzenlendi.

Toplam 2307 haber.