Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Dövizdeki sert düşüş devam ediyor

Döviz kurundaki düşüş gün içinde yüzde 10'u geçti. Dolar 11 liranın altına inerken, euro ise 12 lira civarında seyrediyor.

İkinci el otomobil satışları durdu, fiyatların düşmesi bekleniyor

Dövizdeki düşüş sonrası fiyatların gerilemesi beklentisiyle ikinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik durma noktasına geldi. Galericiler bu düşüşün ikinci el otomobil piyasasına yüzde 20 olumlu yönde yansıyacağını söylüyorlar.

Bakan Varank: ’’Hiçbir döviz kuru, Türkiye ekonomisinin iktisadi gerçekliğinden daha güçlü değildir’’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği ekonomide yeni enstrümanlar ve ekonomik manifesto sonucunda piyasalarda yaşanan Türk lirası lehine gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Hiçbir döviz kuru, Türkiye ekonomisinin iktisadi gerçekliğinden daha güçlü değildir'' dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Jet hızıyla zam yapanlardan aynı hızda indirim bekliyoruz”

Döviz kurlarını bahane ederek anında zam yapanlardan şimdi indirim beklendiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Gıda, akaryakıt gibi birçok ürün grubunda döviz kurlarını bahane ederek jet hızıyla zam yapanlardan şimdi samimiyetlerine inanmak için indirim bekliyoruz' dedi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 12,1220 liradan, euro ise 13,7080 liradan güne başladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan memura ek zamla ilgili açıklama

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dövize endeksli mevduat düzenlemesinin detaylarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, birikimlerini Türk lirası endeksli mevduat olarak değerlendiren vatandaşların kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomiye destek paketi çerçevesinde 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' ürününün devreye alındığını açıklandı.

Altın fiyatlarının düşmesi vatandaşın iştahını artırdı

Dövizdeki düşüş sonrası altın fiyatları geriledi. Vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinde altın almak için Kapalıçarşı'daki kuyumculara akın etti.

Dolardaki düşüş halay çektirdi! Esnaf dolar yakıp, davul zurnalı kutlama yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıklamaları ile döviz kurunun sert düşmesi sonrası Malatya'da kayısıcı esnafı halaylarla sevinçlerini gösterdiler. Sembolik olarak dolar yakan esnaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını dile getirdiler.

Türk Lirası değer kazandı, döviz bürolarında hareketlilik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlere ilişkin değerlendirmelerin ardından Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında hızla değer kazanması ile bugün döviz bürolarında hareketlilik yaşanıyor.

Emlak Vergisi'ne yüzde 18.1, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 25 oranında zam

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Emlak Vergisi yüzde 18.1, Motorlu Taşıtlar Vergisi ise yüzde 25 oranında artırıldı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 12,1890 liradan, euro ise 13,7330 liradan güne başladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bin 28,40 lira oldu.

Akaryakıtta yeni zamlar

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 62 kuruş, motorine 55 kuruş, otogaza da 57 kuruş zam yapıldı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 17,16 liradan, euro ise 19,3460 liradan haftaya başladı.

Akaryakıtta yeni zamlar

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 69 kuruş, motorine 1 lira 14 kuruş, otogaza da 70 kuruş zam yapıldı.

Büro Memur-Sen’den kamu görevlileri için ek zam protokolü talebi

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 2022 yılında kamu görevlileri için de ek zam protokolü uygulanmasını talep etti.

Ayyakkabıcılara ’stok’ darbesi

Günlük 2 milyon çift ayakkabı ve terlik üretiminin yapıldığı Gaziantep'te, ayakkabı üreticileri hammadde bulamıyor. Deri, ilaç ve taban gibi hammaddelerin sürekli artan fiyatları nedeniyle stoklanarak piyasadan çekildiğini ileri süren ayakkabı üreticileri çok fazla sipariş olmasına rağmen hammadde bulamadıklarını ifade etti.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 15,7950 liradan, euro ise 17,95 liradan güne başladı.

Toplam 1929 haber.