Dünya

Dünya Haberleri

Amerika’daki Protestolara New York’tan tepki

Amerika'nin başkenti Washington DC'de Kongre Binası'na yapılan baskınla beraber ülkede yaşanan kaosa akşam saatlerinde New York'tan tepki geldi.

ABD’de tepki çeken Blake kararı

ABD'de Wisconsin Savcısı, siyahi Jacob Blake'i sırtından 7 kez vuran polis memurlara aleyhinde dava açılması talebini reddetti.

Suriye’nin kuzeyinde teröristler sivilleri hedef aldı

Teröristler, Tel Abyad yakınlarında köylüleri hedef aldı. El yapımı patlayıcı (EYP) ile düzenlenen saldırıda iki çocuk hayatını kaybetti.

İsrail güçleri hastane bastı, ses bombaları attı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nin Tulkarm kentinde bulunan Şehit Thabet Thabet Hastanesine düzenlediği baskın sırasında hastanenin içeresine ses bombaları attı.

Esad rejimi Hama’ya saldırdı: 4 yaralı

Suriye'de Esad rejiminin Hama çevresinde gerçekleştirdiği füze saldırısında 4 sivil yaralandı.

Suudi Arabistan ve Yemen sınırında çatışma

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırı yakınlarında Husiler ile yaşanan çatışmalarda 2 Suudi Arabistanlı asker hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Biden: “Covid’e karşı mücadelemizdeki en karanlık günlerimiz önümüzde”

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden 'Covid'e karşı mücadelemizdeki en karanlık günlerimiz geride değil, önümüzde.' diyerek Amerikalıları kriz için mücadeleye hazır olmaları konusunda uyardı.

Pfizer ve Moderna’nın, Covid-19 aşılarından 32 milyar dolar kazanması bekleniyor

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman BioNTech ve ABD'li Moderna'nın Covid-19 aşılarından 2021 yılında 32 milyar dolar kazanmaları bekleniyor.

Libya’daki gizli pazarlığı ortaya çıkaran mektup

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin elebaşı, Hafter'in BAE'den destek talebi üzerine Sudanlı bin 200 milisin bölgeye gönderilmesine ilişkin yazılan mektup, ülkede birlik ve bütünlüğün sağlanmasının karşındaki gizli pazarlıkları ortaya çıkardı.

Azerbaycan’da Zafer Bayramı 8 Kasım olarak değiştirildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 10 Kasım gününün Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olması sebebiyle imzaladığı kararname ile Zafer Günü olarak belirlenen 10 Kasım tarihini 8 Kasım olarak değiştirdi.

Rus askerine korona virüs aşısı uygulaması başladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunda görev yapan askerlere Sputnik V korona virüs aşısının uygulanmaya başlandığını duyurdu.

Serhat Ulusoy, Ahlen’de Türk Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Almanya'nın Ahlen kentinde 2009'dan beri SPD üyeliği ve 2014'ten beri de Belediye Meclis üyeliğini başarıyla yürüten Serhat Ulusoy, 2 Kasım'da itibariyle Ahlen şehrinin Belediye Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Pakistan marketlerinde Fransız ürünleri boykot ediliyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı ifadeleri ve Hz. Muhammed'e (SAV) hakaret içeren karikatürleri desteklemesi nedeniyle Pakistan'da Fransız ürünlerine boykot uygulanmaya başlandı.

Ermenistan’ın saldırısında 7 yaşındaki kızını kaybeden babanın yürek burkan sözleri

Ermenistan ordusunun Berde'de gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden 7 yaşındaki Aysu İskenderova'nın babası Rövşen İskenderov, Keşke evim yıkılsaydı, şu köşede uyurdum ama Aysu'ya bir şey olmasaydı. Çocuğum gitti dedi.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, S-300 hava ve füze savunma sistemini test etmeye hazırlanıyor

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Girit Meydanı'nda konuşlu S-300 hava ve füze savunma sistemini test etmeye hazırlanıyor.

Ermenistan, Terter’de mezarlık ziyaretinde bulunan sivilleri vurdu

Ermenistan, Terter'de mezarlık ziyaretinde bulunan sivilleri vurdu. Resmi olmayan ilk bilgilere göre, 3 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ermenistan ordusu Terter’de gazetecileri hedef aldı

Ermenistan ordusu Terter şehrinde çekim yapan gazetecileri hedef aldı.

Azerbaycan ordusu Ermenistan’a ait zırhlı tank birimini imha etti

Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar devam ederken, Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan'a ait zırhlı tank birimi imha edildi.

Moskova’da kritik Azerbaycan-Ermenistan toplantısı başladı

Rusya'nın çağrısı ile Moskova'ya gelen Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının Dağlık Karabağ konulu toplantısı başladı.

Toplam 166 haber.