Dünya

Dünya Haberleri

134 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

İsrail polisinin eşlik ettiği 134 fanatik Yahudi, sabah saatlerinde Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Irak Başbakanı el-Kazımi:

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Covid-19 hastalarının kaldığı İmam Hüseyin Hastanesi'nde çıkan yangına ilişkin soruşturmanın sonuçlarının 1 hafta içerisinde açıklanacağını belirterek, Iraklıların hayatı ile oynananlar ve olaya sebep olanlar cezasız kalmayacak dedi.

Rusya'da rehine krizi

Rusya'nın Tyumen kentinde bir binanın giriş katındaki banka şubesine giren saldırgan, 3 kişiyi rehin aldı. Acil durum müdahale ekipleri binadan şu ana kadar 50 kişinin tahliye edildiğini, 3 kişinin rehin tutulduğunu duyurdu.

BM: “İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu 52 bin Filistinli yerinden edildi”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle yaklaşık 52 bin Filistinlinin yerinden edildiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: “Ateşkes için desteğe hazırız”

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İsrail ve Filistin'in ateşkes arayışında olması durumunda desteğe hazır olduklarını ifade ederek, İsrail'in hafta sonu vurduğu medya binasında Hamas'ın faaliyet gösterdiğine dair bir kanıt görmediğini söyledi.

Gazze’deki BM okulları binlerce Filistinliye barınak oldu

Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırılarından kaçan Filistinli siviller, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na ait okullara sığındı.

ABD Donanması, İran Devrim Muhafızları’na ateşi açtı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Hürmüz Boğazı'nda İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri'ne (IRGCN) ait 13 adet avcı botunun 6 ABD'li gemi ile yakın temasa girmesi sonucu ABD Sahil Güvenlik Gemisi Maui'nin 30 el uyarı ateşi açtığını bildirdi.

İsrail'e bir tepkide İsveç'ten

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Kudüs'te artan şiddete tepki göstererek, İsrail'in uyguladığı şiddet çok endişe verici. Durumu yatıştırmak için hemen harekete geçmek önemlidir. Şiddet sona erdirilmeli dedi.

Mescid-i Aksa’ya saldırıda 163 Filistinli yaralandı

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilere yönelik saldırılarında yaralananların sayısı 163 olarak açıklandı.

Fransa, Türkiye'den gelen yolculara 10 gün karantina uygulayacak

Fransa yarından itibaren Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkeden gelen yolculara karantina uygulaması başlatacak.

İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa’da ses bombalı ve plastik mermili saldırı: 10 yaralı

İsrail güçleri, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırırken, ilk belirlemelere göre olayda 10 kişi yaralandı.

Pakistan’da otobüs kazası: 15 ölü, 20 yaralı

Pakistan'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

İşgalden kurtarılan Karabağ’da Türkiye’nin öncülüğünde tarım faaliyetlerine başlandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, işgalden kurtarılan Karabağ'da Türkiye'nin tarım faaliyetlerini başlattı. Bakan Pakdemirli, Cebrayil ve Zengilan'da fidan dikip toprağa tohum attı.

Türkiye’den Polonya’ya 30 bin Euro’luk bağış

Türkiye, Polonya'daki Auschwitz-Birkenau Müzesi'ne 30 bin euro'luk bağışta bulunurken, söz konusu mali destek, zor günler geçiren müzenin Müdürü Piotr Mateusz Andrzej Cwyinski'ye Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Tunç Üğdül tarafından bizzat takdim edildi.

Kremlin Sözcüsü Peskov: "ABD ve AB'nin Navalny yaptırımları içişlerine müdahaleden başka bir şey değil"

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD ve AB'nin Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin zehirlenmesi ve tutuklanmasını gerekçe göstererek, ABD ve AB'nin Navalny yaptırımları içişlerine müdahaleden başka bir şey değil dedi.

Macron, Cezayirli avukatın Fransız ordusunun işkencesiyle öldürüldüğünü kabul etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cezayirli avukat Ali Bumincil'in, Cezayir Bağımsızlık Savaşı sırasında Fransız ordusu tarafından gördüğü işkence sonucu öldürüldüğünü kabul etti.

Nijerya’da yatılı okula silahlı baskın: Onlarca öğrenci kaçırıldı, 1 öğrenci öldü

Nijerya'da bir yatılı okula silahlı kişiler tarafından düzenlenen baskında öğretmenler ve onlarca erkek öğrencinin kaçırıldığı, bir öğrencinin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

ilk aşı Devlet Başkanına yapıldı

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo Çinli şirket Sinovac Biotech tarafından geliştirilen korona virüs aşısını yaptırdı. Widodo, ülkede aşı yapılan ilk kişi oldu.

ABD’de Trump destekçilerinin Kongre binası baskını: 4 ölü, 52 gözaltı

ABD'nin başkenti Washington DC'de ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre binası baskınında 4 kişi hayatını kaybederken, 52 kişi gözaltına alındı.

Toplam 166 haber.