Dünya

Dünya Haberleri

Ukrayna halkı, şehri terk etmeye başladı

Rusya-Ukrayna arasında gerçekleştirilen saldırıların ardından Ukrayna halkı, şehri terk etmeye başladı.

Rusya’nın sınır bölgelerinde eğitime ara verildi

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından çatışma bölgesine yakın noktalarda eğitime geçici olarak ara verildiği açıklandı.

Ukrayna’daki bankalardan döviz çekmek yasaklandı

Ukrayna'daki bankalardan döviz çekme işlemlerine yasak getirilirken, vatandaşların ATM'lere akın etmesi üzerine günlük para çekme limiti 100 bin Grivna olarak belirlendi.

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna’daki Türk vatandaşlarına uyarı

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da yaşayan Türk vatandaşlarına seyahatten kaçınmaları uyarısında bulunarak, Ukrayna'da yaşayan değerli vatandaşlarımız, Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz dedi.

Ermenistan askerleri, Laçın’da Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Ermenistan askerlerinin Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Gorus ilinden, Azerbaycan askerlerinin konuşlandığı Laçın ilindeki mevzilere ateş açtığı bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rezkinov: “Rusya’nın gerçek yüzünü, dünya yeni öğrendi”

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Rezkinov, Rusya'nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasının ardından yaptığı açıklamada, Rusya'nın gerçek yüzünü gördüklerini belirterek 'Bizim 8 yıldır bildiğimizi, tüm dünya yeni öğrenmiş oldu' dedi.

Omikron’un alt varyantı BA.2 KKTC’de tespit edildi

Sahip olduğu mutasyonların tanımlanmasını zorlaştırdığı için gizli varyant olarak da adlandırılan Omikron'un alt varyantı BA.2, KKTC'de saptandı. Tespit edilen varyant yaklaşık 1,5 kat daha hızlı yayılıyor.

Haiti’deki patlamada ölü sayısı 75’e yükseldi

Haiti'de akaryakıt tankerinin patlaması sonucu can kaybı sayısı 75'e yükseldi. Hükümet 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Reina katliamının zanlısı Kırgızistan'da yakalandı

Kırgızistan'da, 2017'de İstanbul'da gerçekleştirilen Reina saldırısına karıştığı düşünülen bir zanlının yakalandığı bildirildi.

Rusya’da eski asker devlet dairesine ateş açtı: 2 ölü, 3 yaralı

Rusya'da bir devlet dairesine giden eski asker silahıyla 2 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı.

Bulgaristan’dan Afganistanlı göçmene insanlık dışı muamele

Bulgaristan unsurları tarafından dövüldükten sonra sınır tellerinden zorla Türkiye'ye itilen Afganistanlı düzensiz göçmen, donmak üzereyken Edirne'nin sınır köyü olan Hamzabeyli köyüne sığındı. Donmak üzere olan göçmene, köylüler giyecek ve yiyecek yardımında bulundu.

İsveç Başbakanı Lofven istifa etti

İsveç Başbakanı Stefan Lofven, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Filistin Türkiye’ye savaş emanetini 100 yıl sonra törenle teslim etti

Filistin'den Türkiye'ye Birinci Dünya Savaşı'ndan bir Türk askeri tarafından bırakılan emanet 100 yıl sonra Türkiye'ye teslim edildi.

Paris’te mankenler çikolatadan elbiselerle podyuma çıktı

Fransa'da çikolata ve moda severler, geleneksel Çikolata Fuarında sunulan çikolatalı elbiselerle bir araya geldi.

Yunanistan’da göçmenleri taşıyan tekne battı: 4 çocuk boğuldu

Yunanistan'a geçmeye çalışan yaklaşık 27 göçmenin bulunduğu teknenin Sakız Adası açıklarında batması sonucu 4 çocuk boğularak hayatını kaybetti.

Pakistan’da yolcu otobüsü üst geçitten düştü: 7 ölü, 28 yaralı

Pakistan'ın Pencap eyaletinde bir yolcu otobüsünün üst geçitten düşmesi sonucu meydana gelen kazada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Çin ile Kanada arasındaki

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Huawei'nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou'nun serbest bırakılmasından saatler sonra Çin'in 2 Kanada vatandaşını serbest bıraktığını açıkladı.

Avustralya’da 5.9 büyüklüğünde deprem

Avustralya'nın Victoria eyaletinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünde deprem nedeniyle bazı binalarda hasar meydana geldiği, can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Rus barış güçlerinin konuşlandığı bölgelerden Azerbaycan askerlerine ateş açıldı

Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı arazilerde bulunan Ermeni silahlı grupların, Azerbaycan askerlerinin bulunduğu mevzilere ateş açtığı bildirildi.

Toplam 166 haber.