ANKARA

Ankara Güncel Haberler, Son Dakika Gelişmeler

ANKARA Haberleri

TESK Başkanı Palandöken: “Türkiye’de günde 7 milyona yakın ekmek çöpe giderken enerjinin yüzde 35’i israf ediliyor”

Türkiye Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekmek, su, gıda ürünleri ya da enerji gibi birçok konuda israfın boyutunun her geçen gün arttığını belirterek, 'Ülkemizde günde 100 milyona yakın ekmek üretiliyor ve bunun 7 milyona yakını çöpe giderken, evlerde ısıtma ve aydınlatmada kullanılan enerjinin yüzde 35'i israf ediliyor. Ne ekmekte ne gıdada ne enerjide ne de suda hiçbir konuda israf yapmamaya özen göstermeliyiz' dedi.

Ankara’da aydınlatma direklerine bakım yapan işçilere araba çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Ankara Yenimahalle'de aydınlatma direklerine bakım yapan işçilere araba çarptı. 1 işçi olay yerinde hayatını kaybederken 3 kişi yaralandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazında öğrencilerle buluştu

Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında Türkiye'de eğitim gören öğrencilerle Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde sabah namazını birlikte kılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, namazın ardından gençlerle sohbet etti.

Karanlıktan aydınlığa uzanan başarı hikayesi

Üniversite sınavında Türkiye 25.'si olan ve birincilikle girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini geçtiğimiz yıl başarıyla tamamlayan görme engelli Ayşe Begüm Başbozkurt, mezuniyetini, pandemi nedeniyle bu yılın mezunlarıyla birlikte kutladı.

Kedilere mama verirken kaybolan Dilan’ın annesi: “Kaçırılma gibi bir durum yok”

Ankara'da kedilere mama verirken kaybolan Dilan'ın annesi Türkan Erbil, Şu an için kaçırılma gibi bir durum yok. Eğer öyle bir durum olursa zaten ifademiz verildi dedi.

Ümitcan Uygun’un gözaltı süresi uzatıldı

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü üzerine Ankara Adliyesi'ne getirilen Ümitcan Uygun'un savcılık ifadesinin ardından gözaltı süresinin uzatıldığı ifade edildi.

Sürücüsü uyuyan otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde sürücüsünün direksiyon başında uyuduğu otomobil kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Kazada 2 kişi yaralandı.

Ankara’da bir kişi otomobilde ölü bulundu

Ankara'nın Keçiören İlçesinde bir kişi otomobilinde ölü olarak bulundu.

Kocası tarafından vahşice katledilen kadın bu evde öldürüldü

Ankara'nın Çankaya ilçesinde jinekolog doktor, kocası tarafından önce işkenceye uğradıktan sonra göğsünden bıçaklanarak öldürüldü.

’Dişi Herkül’ Avrupa 5.’si oldu, hedef dünya şampiyonası ve olimpiyatlar

Kahramankazan Belediyespor'un, 'Dişi Herkül' olarak anılan Türkiye şampiyonu ve Dünya 3.'sü Milli haltercisi Tuğçe Boynueğri, Rusya'da düzenlenen Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası'nda Avrupa 5.'si oldu.

Biyogaz atıklarını toprağa döken şahsa 90 bin TL ceza

Ankara'nın Polatlı ilçesinde biyogaz tesisinden çıkan atıkları tarım arazisine döken kişiye 90 bin Türk Lirası ceza uygulandı.

Bakan Akar’dan Başika bölgesinde şehit olan asker için başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın Kuzeyindeki Başika bölgesinde şehit olan asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Dolmuş ile taksi kafa kafaya çarpıştı

Başkent'te dolmuş ile taksinin kafa kafaya çarpması sonucunda iki kişi yaralandı.

İnci Kolejinde yüz yüze eğitim heyecanı

Pandemi sebebiyle kimi zaman online kimi zaman ise yüz yüze olarak gerçekleştirilen eğitime, ara tatilden sonra yüz yüze olarak devam edilme kararı verildi.

Pençe Kartal-2 Harekatı şehitleri Başkent’te son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı'nda teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun, Muharebe Komanda Yüzbaşı Ertuğ Güler ve Muharebe Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Devletin gizli bilgilerini açıklayan 2 albay gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin ederek açıkladıkları tespit edilen 2'si emekli albay 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Kadın cinayetinin zanlısı tutuklandı

Silahla vurularak öldürülen 3 çocuk annesi Sevgi Tekin'in katil zanlısı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

2017 yılından bu yana 885 bin 98 dosyada uzlaşma sağlandı

Adalet Bakanlığının ceza mahkemelerinde alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olarak uygulamaya koyduğu uzlaştırma sayesinde her yıl 200 asliye ceza mahkemesinin bakacağı dosya uzlaştırmacılar tarafından en genç bir ayda çözüme kavuşturuluyor. Dört yıldır başarılı bir şekilde uygulanan uzlaştırmada 2017 yılından bu yana 885 bin 98 dosyada uzlaşma sağlandı.

Eski sevgili tarafından silahla vurulan kadın hayatını kaybetti

Dün gece yaşanan olayda eski sevgilisi tarafından evi basılarak kurşunlanan kadın hayatını kaybetti.

Toplam 76 haber.